Contact
Home Geschiedenis Repertoire Galerie Agenda Leden Nieuws Contact

GEZELLIGHEIDSKOOR DE EEMZANGERS


Een stukje geschiedenis

Er was eens…… een man die Theo Roodhart heette. Theo had een sigarenzaak/buurtwinkel in de Reigerstraat. Een werkneemster van hem, Petra,  zat op Griekse les.
Paul Geusebroek, een muzikant met vele mogelijkheden is getrouwd met Anastasia, geboren in Griekenland. Zij gaf  de Griekse les aan Petra.

Het zoontje van Petra vierde zijn verjaardag. Anastasia en Paul gingen op verjaardagsvisite. Paul nam zijn accordeon mee voor een vrolijke noot. Het toeval wil dat ook Theo op die verjaardag verscheen.


Theo, voormalig lid van het Baarnse mannenkoor, liep al een tijd met het plan in zijn hoofd om in Baarn een Shantykoor op te richten.

Dus raakte Theo en Paul aan de praat. Paul had wel oren naar het idee van Theo. Alleen vond Paul dat het geen Shantykoor maar een Gezelligheidskoor moest worden met een breed repertoire.
In mei 2002 werd toen het koor “de Eemzangers” opgericht met Paul als muzikaal leider en Theo als voorzitter/secretaris en penningmeester. Het ledental dat begon met een man of vijf is steeds wisselend geweest. Met het tienjarig bestaan in 2012 had het koor 19 leden. Op dit moment telt het koor 24 leden.

De naam Eemzangers is ontstaan door het feit dat alle leden in de nabijheid van de Eem wonen (Baarn, Soest, Hoogland, Bunschoten en Amersfoort).